Apor, Réka és Emese

Szeretném megőrizni a gyermekeim életének fontos pillanatait, ezzel örömet szerezni nekik, mikor nagyok lesznek. A blogot írom a családomnak és a barátaimnak is, akikkel ritkábban találkozom, így mindig tudják mi is történik velünk.

Apor, Réka és Emese

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friss topikok

  • Opel P1: qwe (2013.02.10. 12:18) A 15 hónapos oltás, és ami utána következett
  • Kávé és Csokoládé: Trixi! Köszönöm szépen! Hát igen. Szerintem nagyon jó 3 gyerekes anyukának lenni. :) (2010.05.29. 11:08) Réka és Emese 1 éves
  • dorkaakos: Gyönyörűek, gratulálok, h ilyen ügyes Viki! (2010.04.06. 14:10) Húsvét
  • Kávé és Csokoládé: Köszönöm szépen! :) (2010.03.26. 17:23) Torta della Nonna
  • Kávé és Csokoládé: Köszönöm szépen! Azt hittem én vagyok az első, akitől a díjat kapod. :) (2010.02.21. 17:18) Díjat kaptam!

Ezt olvasom

Címkék

ági (1) ajándék (1) ajnácska (1) alsópáhok (5) altatás (1) alvás (7) apor (54) aporbeszéd (16) apu (1) arad (2) bababeszéd (1) babaétel (2) babanémet (1) babaúszás (10) baleset (2) baracs (2) barátok (2) bcg (1) bendegúz (3) beszéd (6) beszédfejlődés (2) betegség (9) bölcsőhalál (1) bor (2) borkóstoló (1) cipő (2) csokoládé (2) dalok (1) desszert (15) díj (2) dunaújváros (1) egészség (3) egészséges (1) egészséges finom (3) emese (3) emi (3) érdekesség (1) értelem (2) esküvő (1) ételallergia (3) ételek (1) ételfotó (1) etetés (9) evés (1) fejlődés (21) fejlődés. (1) ferenczi attila (1) főétel (1) fogápolás (1) fogzás (7) fürdés (2) gasztronómia (28) gluténmentes (2) gréta (1) gyereknémet (1) gyerekszáj (1) gyergyó (4) gyermekkönyv (2) gyermeknevelés (2) gyógymód (1) halétel (1) hasfájás (1) hazaérkezés (1) hinta (1) hízás (3) homeopátia (5) horvátország (3) hozzátáplálás (5) hunor (3) húsvét (4) ikerterhesség (3) ikrek (43) ikrek. (1) irodalom (6) ital (2) járás (4) javítás (1) kakaó (1) karácsony (5) kávé (1) kedvencek (1) keksz (1) kenguru (1) képek (6) keresztelő (4) kinga (2) kirándulás (3) könyv (4) kötődés (2) kúszás (1) lábak (1) likőr (1) lisztérzékenység (3) lisztérzékeny recept (1) magor (3) manóklub (1) mászás (2) menü (1) mikulás (2) mondóka (1) mondókák (1) mozgás (2) mozgásfejlődés (14) népzene (2) nyaralás (3) nyelvtanulás (1) oltás (4) ortopédia (1) orvos (1) óvoda (1) pályázat (1) politika (1) pszichológia (2) quo vadis (1) rajz (2) réka (4) réka beszél (1) rönkház (1) saláta (2) séta (3) stoller katalin (1) súlyfejlődés (4) sütőtök (2) székelyföld (1) szeremley (1) szilveszter (3) szobatisztaság (4) szoptatás (3) születés (3) születésnap (6) tábor (2) teca (1) temesvár (1) tenger gyümölcsei (1) terhesség (1) testvérek (4) torta (1) ülés (1) ultrahang (2) ünnep (19) úszás (1) utazás (7) vendég (1) vers (1) videó (8) zene (2) Címkefelhő

Velencei borjúmáj vérnarancsos endíviasalátával

2010.02.25. 13:02 - Kávé és Csokoládé

Címkék: gasztronómia főétel

A múlt héten szert tettünk egy házi borjúra, amit elosztottunk Zsoltékkal. Viki a májából remek ételt varázsolt.

Velencei borjúmáj

Hozzávalók:

- vöröshagyma

- petrezselyem, lehetőleg friss

- borjúmáj

Olívaolajon megfonnyasszuk a hagymát, majd félrehúzzuk. Megsütjük a májat, majd összerakjuk a hagymával és egy picit együtt sütjük. A végén sózzuk, borsozzuk és leszórjuk zöldpetrezselyemmel.

Vérnarancsos endíviasaláta

Hozzávalók:

- 50 gramm darabosra vágott dió

- 4 db. endívia

- 1 nagy csokor rukkola

- 3 db. vérnarancs

- 1 teáskanál dióolaj

- 2 evőkanál olívaolaj

- 1 evőkanál aceto balsamico

- só, frissen őrölt bors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Mossuk meg a rukkola és az endívialeveleket és szárítsuk meg. Rakjuk egy tálba és tálalásig tartsuk hűtőben.

2. Ezután lereszeljük a narancsot, majd gerezdekre bontjuk és leszedjük a hártyáját. Szükségünk lesz 2 evőkanál narancslére, amit félreteszünk.

3. A narancsléhez hozzáaadjuk a dióolajat, az olívaolaat és a balzsamecetet, valamint a lereszelt narancshéjat. Habverővel összekeverjük és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Tálaláskor a narancsgerezdekhez adjuk az endíviát, a rukkolát, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk a dióval, összeforgatjuk és tálaljuk.

Hogy még különlegesebb legyen használhatunk pekándiót, a balzsamecet helyett pedig sherry- vagy pezsgőecetet.

A receptet Viki az Évszakok konyhája c. kötetben találta.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apor.blog.hu/api/trackback/id/tr671789352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása