Gondoltam írok arról is milyen különleges dolgokat ettem itthon és másutt az elmúlt hónapokban. Kezdeném Viki által készített levessel. Mentás zöldborsókrém leves lazac betéttel. A recept pofonegyszerű és egy ízletes, különleges ételt kapunk 30 perc alatt.
Elkészítés:
A füstölt lazacot a legegyszerűbb a boltban megvásárolni, így az elkészítésnél időt nyerünk. Tehát egy fazékban vajat olvasztunk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, majd a zöldborsót, majd felengedjük vízzel. Ez gyorsan megfő. Ezután apróra vágott friss mentát szórunk bele. Majd ezeket összeturmixoljuk. Zöldcitrommal, sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor a tetejére rakunk a füstölt lazacdarabokból és friss mentával díszitjük.
A másik két finom dolgot Zsolt készítette. Szarvasgombás vaj és szarvasgombás majonéz. Az utóbbi természetesen nem bolti volt.
Készítettem én is valamit. Imre sütött vaslapon padlizsánszeleteket, én ehhez készítettem török fennsíkmártást. Hozzávalók: joghurt, friss menta, só, citrom, fokhagyma, olívaolaj. Ebbe mi belekevertük a padlizsánokat, de lehet úgyis enni, hogy a szeletek tetejére kenjük, ízlés dolga. Én elkészítettem a mártást egyik este, majd elaltattam Aport, ezalatt Szilárd és Imre még jól nyakon öntötte olívaolajjal. Én óvatosabb voltam. Igazuk volt, mert finomabb lett. Egy másik finomság a sült padlizsánhoz.: olajon pirítunk erős paprikát oregánóval és fokhagymával.
Temesvár, Dóm tér, Intermezzo olasz vendéglő. Itt kóstoltam Panna cotta-t. Ez egy olasz tejpuding, amiből én karamell ízűt ettem karamell öntettel. Mesés volt.
Ha valakit érdekel az elkészítési módja, akkor itt található egy jó recept az epres változatra.
Csak megemlítem az örök kedvencemet a nutellás kenyeret. Ezt Londonban szerettem meg, mikor Jack-nek készítettem délutánonként.