Apor, Réka és Emese

Szeretném megőrizni a gyermekeim életének fontos pillanatait, ezzel örömet szerezni nekik, mikor nagyok lesznek. A blogot írom a családomnak és a barátaimnak is, akikkel ritkábban találkozom, így mindig tudják mi is történik velünk.

Apor, Réka és Emese

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friss topikok

  • Opel P1: qwe (2013.02.10. 12:18) A 15 hónapos oltás, és ami utána következett
  • Kávé és Csokoládé: Trixi! Köszönöm szépen! Hát igen. Szerintem nagyon jó 3 gyerekes anyukának lenni. :) (2010.05.29. 11:08) Réka és Emese 1 éves
  • dorkaakos: Gyönyörűek, gratulálok, h ilyen ügyes Viki! (2010.04.06. 14:10) Húsvét
  • Kávé és Csokoládé: Köszönöm szépen! :) (2010.03.26. 17:23) Torta della Nonna
  • Kávé és Csokoládé: Köszönöm szépen! Azt hittem én vagyok az első, akitől a díjat kapod. :) (2010.02.21. 17:18) Díjat kaptam!

Ezt olvasom

Címkék

ági (1) ajándék (1) ajnácska (1) alsópáhok (5) altatás (1) alvás (7) apor (54) aporbeszéd (16) apu (1) arad (2) bababeszéd (1) babaétel (2) babanémet (1) babaúszás (10) baleset (2) baracs (2) barátok (2) bcg (1) bendegúz (3) beszéd (6) beszédfejlődés (2) betegség (9) bölcsőhalál (1) bor (2) borkóstoló (1) cipő (2) csokoládé (2) dalok (1) desszert (15) díj (2) dunaújváros (1) egészség (3) egészséges (1) egészséges finom (3) emese (3) emi (3) érdekesség (1) értelem (2) esküvő (1) ételallergia (3) ételek (1) ételfotó (1) etetés (9) evés (1) fejlődés (21) fejlődés. (1) ferenczi attila (1) főétel (1) fogápolás (1) fogzás (7) fürdés (2) gasztronómia (28) gluténmentes (2) gréta (1) gyereknémet (1) gyerekszáj (1) gyergyó (4) gyermekkönyv (2) gyermeknevelés (2) gyógymód (1) halétel (1) hasfájás (1) hazaérkezés (1) hinta (1) hízás (3) homeopátia (5) horvátország (3) hozzátáplálás (5) hunor (3) húsvét (4) ikerterhesség (3) ikrek (43) ikrek. (1) irodalom (6) ital (2) járás (4) javítás (1) kakaó (1) karácsony (5) kávé (1) kedvencek (1) keksz (1) kenguru (1) képek (6) keresztelő (4) kinga (2) kirándulás (3) könyv (4) kötődés (2) kúszás (1) lábak (1) likőr (1) lisztérzékenység (3) lisztérzékeny recept (1) magor (3) manóklub (1) mászás (2) menü (1) mikulás (2) mondóka (1) mondókák (1) mozgás (2) mozgásfejlődés (14) népzene (2) nyaralás (3) nyelvtanulás (1) oltás (4) ortopédia (1) orvos (1) óvoda (1) pályázat (1) politika (1) pszichológia (2) quo vadis (1) rajz (2) réka (4) réka beszél (1) rönkház (1) saláta (2) séta (3) stoller katalin (1) súlyfejlődés (4) sütőtök (2) székelyföld (1) szeremley (1) szilveszter (3) szobatisztaság (4) szoptatás (3) születés (3) születésnap (6) tábor (2) teca (1) temesvár (1) tenger gyümölcsei (1) terhesség (1) testvérek (4) torta (1) ülés (1) ultrahang (2) ünnep (19) úszás (1) utazás (7) vendég (1) vers (1) videó (8) zene (2) Címkefelhő

Viki vendégváró ételei

2009.11.05. 23:43 - Kávé és Csokoládé

Címkék: gasztronómia tenger gyümölcsei desszert halétel

Viki vendégeket várt Németországból. Kapott tőlem egy könyvet a születésnapjára. Egér a levesben... Receptek és történetek konyhai blogokról. A menüsor Gloriától van, aki Libourneban él. Saját magáról azt mondja, hogy elfoglalt nagymama és kávéfüggő. Ha valaki tud franciául, a blogja elérhető itt. Nézzük akkor a menüt.

Előétel: Kecskesajtos köményes minipuffancs

Hozzávalók 4 személyre:

- 10 dkg túró

- 10 dkg tejföl

- 8 dkg kecskesajt

- 2 tojás

- 2 dkg kukoricakeményítő

- 1 kávéskanál őrölt kömény

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A túrót és a tejfölt összekeverjük a tojások sárgájával. A kukoricakeményítőt feoldjuk 3 evőkanál vízben, majd hozzáadjuk a túrós masszához. Beleszórjuk az elmorzsolt kecskesajtot és a köményt. Habbá verjük a tojásfehérjéket és a tésztába forgatjuk. Sütőformákba tesszük, majd 15-20 percig sütjük. Tálalni hidegen kell.

 

Savanykás kehely

Hozzávalók 4 személyre:

- 3 avokádó

- 8 mandarin

- 12 garnéla

- 2 zöldcitrom

- 1 darab gyömbér

Felkockázzuk az avokádót, majd lereszeljük az egyik zöldcitrom héját, a levét kifacsarjuk és az avokádóra öntjük. Ezután 6 mandarin belsejét kivágjuk, lereszeljük a gyömbér felét, majd a mandarinhoz keverjük. Ezután a garnélára reszeljük a maradék gyömbért és ráöntjük a maradék zöldcitrom levét. Pihentetjük. Tálalás előtt elrendezzük a tálkában az avokádót, a mandarint és a garnélát a páccal együtt. A két mandarin levét kifacsarjuk és elosztjuk a kelyhekben. Hidegen tároljuk. Só, bors kell rá, a blog írója kifelejti.

 

 Sügérfilé citromos zöldségekkel

4 személyre:

- 4 sügérfilé

- 2 sárgarépa

- 1 zöldpaprika

- 1 piros paprika

- 1 póréhagyma

- 4 burgonya

- 1 zöldcitrom

- 1 darabka gyömbér

- 2 evőkanál tejföl

- 1,5 dl fehér bor

- snidling

- só, bors

Fektessük a halfiléket egy mélyebb tálba, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a felkockázott zöldségeket. Elkészítjük a páclét: a citrom levébe belekeverjük a héjának a negyedét és reszelünk bele gyömbért. A halra öntjük és egy éjszakán át pácoljuk. A pácolt zöldségeket gőz felett pároljuk 30 percig. A burgonyát megfőzzük sós vízben. A póréhagyma fehér részét felaprítjuk, fehérborban és tejföllel puhára pároljuk.  Serpenyőben kisütjük a halat. Ezután egy tálon elrendezzük a halat, a felkarikázott és pórés szósszal leöntött burgonyát, a zöldségeket. Tejföllel és póréhagymával tálaljuk.

 

 

 

 

Tiramisù aszalt szilvával és zöldcitromos krémmel

Ez egy nagyon finom desszert volt, azonban semmi köze a Tiramisuhoz. A hasonlóság csak annyi, hogy ehhez is kell mascarpone.

Hozzávalók 4 személyre:

- 15 dkg mascarpone

- 12 db. vajas keksz

- fél kiló aszalt szilva

- 5 zöldcitrom

- 6 tojás

- 25 dkg porcukor

- 5 dl tea

- 1 evőkanál kukorica keményítő

- 1-2 evőkanál folyékony nádcukor

Az aszalt szilvát előző nap teába áztatjuk 1 órán át. Majd lecsepegtetjük, kimagozzuk, kettévágjuk. A teát félretesszük. A szilvát két evőkanál cukorral kompóttá főzzük, közben hozzáadjuk a teát, alkalmanként 3 kanálnyit. Meg kell várni míg felissza. Hagyjuk kihűlni. Szintén előző nap kifacsarunk 4 citrom levét, és lereszeljük a héját. Takarékon főzzük 25 dkg cukorral és kukoricakeményítővel. Hozzáadunk 4 felvert tojást és sűrűre főzzük. Ezt is lehűtjük. Majd tálalás előtt néhány órával kikeverjük a maradék 2 tojás sárgáját 6 dkg cukorral, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a mascarponét. A fehérjéket habbá verjük, és azt is beletesszük. A megmaradt citrom levét kifacsarjuk, hozzáadunk nádcukrot. A kelyhek aljára kekszet teszünk. Majd ráöntjük a szirupot, ezután a citromkrémet, szilvát, majd a mascarponés krémet.Hidegen kell pihentetni.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apor.blog.hu/api/trackback/id/tr421503872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása