Vikivel tegnap készítettünk Apornak mézeskalácsot.
Hozzávalók:
25 dkg. méz
20 dkg. cukor
15 dkg. vaj
2 db. tojás
50 dkg. gluténmentes liszt
1 csomag sütőpor (1 dkg.)
5 dkg. darált dió
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér.
reszelt citromhéj
A mézet felmelegítettem, és belekevertem a vajat. Ezután beleszitáltam az előzőleg sütőporral elkevert lisztet. A cukorral habosra vertem a tojásokat és ezt is hozzátettem a masszához. Ezután hozzáadtam a fűszereket és a diót, majd hűvös helyen állni hagytam. Elegendő akár 1 óra pihentetés is. (Innen Viki készítette.) Kinyújtotta a tésztát vékonyra és formákat szaggatott belőle, majd forró sütőben körülbelül 12 percig sütötte. A tésztával a liszt miatt elég nehéz dolgozni. A formák sem tartották meg magukat, de ennek ellenére a mézeskalács nagyon finom lett. Apor azt mondta rá, hogy keksz.