A receptet a Nők Lapja konyhájában találtuk, Bereznay Tamás tette közkinccsé. Ő egyébként nem mellékesen a Kárpátia vendéglő séfje és több remek könyv szerzője. A Mai magyar konyha című kötete egyik legszebb karácsonyi ajándékom volt. A blogja itt megtekinthető.
Na de lássuk a salátát, amelyet Viki készített:
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 darab avokádó
- 30 dkg, friss spenótlevél
- 20 dkg. füstölt lazac
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab zöldcitrom
- 1 evőkanál pirított szezámmag
A spenótot megmossuk a szárát letépjük. A szezámmagot kevés olívaolajon megpirítjuk. Az avokádót felszeleteljük és leöntjük a zöldcitrom levével. Ezután összekeverjük a spenótlevelekkel, a szezámmaggal és az olívaolajjal. Tálaláskor a tetejére tesszük a lazaccsíkokat és fekete és fehér szezámmaggal díszíthetjük. Ízlés szerint még hozzáadható egy pici citromlé.