Az alábbi receptet Béres Alexandra könyvében találtam. Nagyon egészséges, szerintem kiváló tavaszi, nyári vacsora.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 csésze friss spenótlevél
- 1 fej jégsaláta
- 4 db. narancs
- 1 fej édeskömény
- 2 evőkanál szárított paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél csomó friss bazsalikom
- só
- a tetejére: fekete olívabogyó, 2 evőkanál pirított fenyőmag és parmezán, grana, vagy pecorino sajt
Elkészítés:
Beáztatjuk a spenótleveleket és a jégsalátát, majd alaposan megszárítjuk. A narancsot és az édesköményt kicsi darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a salátához a szárított paradicsommal együtt. Egy turmixgépben összekeverjük az öntethez a hozzávalókat, a friss bazsalikomot, az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót és a fokhagymát. A tetejére olívabogyót, pirított fenyőmagokat és sajtot szórunk. Hidegen a legfinomabb.