A múlt hétvégén tartottam itthon egy mini babaklubot. Nagyon jól sikerült. Apor is élvezte a gyerektársaságot. Az elején picit meg volt szeppenve, emiatt bekéredzkedett a lányok ágyába és onnan figyelte az eseményeket. Később ő is játszott a többi kisgyerek mellett.
Eljött Erika és Mikolt, Krisztina és Ajna, Boróka és Laci. Velünk volt Beatrix is, ő az aki segít nekem, amikor tud. Sajnos Bea és Edina nem tudott eljönni. Megtanultam Vikivel hogyan kell a babát kendőbe magamra kötni, Krisztina segített. Érdekes volt, hogy 3 anyuka jött el a találkozóra, és mindhárman kendőt használnak babahordozásra. Én Enikőtől kaptam egy nagyon jó kendőt, amit eddig nem tudtam használni. Korábban azt hittem a kenguru a jó eszköz erre, de rájöttem, hogy a babának sokkal egészségesebb a kendő. Sajnos Aporral nem használtam. Apropó Enikő, róla szeretnék majd írni nemsokára, mert ha minden jól megy hamarosan meglátogatjuk őt és Csengét Piliscsabán.
Sajnos Erika és Mikolt nincs a képen, majd legközelebb mutatom be őket. A háttérben ül Krisztina, előrébb pedig Boróka Lacikával. Hátul Réka mászik éppen, Emese aludt a teraszon.
A babatalálkozóra megismételtem a sütőtökös, fehércsokoládés süteményt és az Ínyesmester szakácskönyvéből pedig kinéztem egy gesztenyés golyó receptet. A könyv úgy nevezte, hogy Ördög csokis gesztenyegolyócskák. Az Ínyesmester szakácskönyve az egyik nagy kedvencünk, lehetséges, hogy később idézni is fogok belőle, mert nagyon érdekes olvasmány.
Hozzávalók:
- 250 gramm cukor
- 250 gramm natúr gesztenyepüré (Amennyiben nem natúr, hanem a cukrozott változatot használjuk, akkor a cukor elhagyható, vagy csökkenthető.)
- 50 gramm őrölt mandula
- meggy
Elkészítés:
A gesztenyét széttördeltem. Nekünk a cukrozott püré volt itthon, így csak nagyon kevés cukrot használtam. Pár kanál tejben felolvasztottam a cukrot, majd hozzáöntöttem a gesztenyéhez. Ezután beletettem az őrölt mandulát, majd egy kicsit állni hagytam. Később golyókat formáztam, a közepébe tettem sima, kimagozott meggyet, a gyerekek miatt, egyébként a rumos meggy még jobban illik a gesztenyéhez. A végén pedig kakaóporba forgattam.Az eredeti recept szerint csokoládéreszelékbe kell mártani.
A maradék:
Apor is megkóstolta.
Végezettül csak annyit írnék, hogy remélem sikerül hagyományt teremtenem a találkozókból.