Apor, Réka és Emese

Szeretném megőrizni a gyermekeim életének fontos pillanatait, ezzel örömet szerezni nekik, mikor nagyok lesznek. A blogot írom a családomnak és a barátaimnak is, akikkel ritkábban találkozom, így mindig tudják mi is történik velünk.

Apor, Réka és Emese

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friss topikok

  • Opel P1: qwe (2013.02.10. 12:18) A 15 hónapos oltás, és ami utána következett
  • Kávé és Csokoládé: Trixi! Köszönöm szépen! Hát igen. Szerintem nagyon jó 3 gyerekes anyukának lenni. :) (2010.05.29. 11:08) Réka és Emese 1 éves
  • dorkaakos: Gyönyörűek, gratulálok, h ilyen ügyes Viki! (2010.04.06. 14:10) Húsvét
  • Kávé és Csokoládé: Köszönöm szépen! :) (2010.03.26. 17:23) Torta della Nonna
  • Kávé és Csokoládé: Köszönöm szépen! Azt hittem én vagyok az első, akitől a díjat kapod. :) (2010.02.21. 17:18) Díjat kaptam!

Ezt olvasom

Címkék

ági (1) ajándék (1) ajnácska (1) alsópáhok (5) altatás (1) alvás (7) apor (54) aporbeszéd (16) apu (1) arad (2) bababeszéd (1) babaétel (2) babanémet (1) babaúszás (10) baleset (2) baracs (2) barátok (2) bcg (1) bendegúz (3) beszéd (6) beszédfejlődés (2) betegség (9) bölcsőhalál (1) bor (2) borkóstoló (1) cipő (2) csokoládé (2) dalok (1) desszert (15) díj (2) dunaújváros (1) egészség (3) egészséges (1) egészséges finom (3) emese (3) emi (3) érdekesség (1) értelem (2) esküvő (1) ételallergia (3) ételek (1) ételfotó (1) etetés (9) evés (1) fejlődés (21) fejlődés. (1) ferenczi attila (1) főétel (1) fogápolás (1) fogzás (7) fürdés (2) gasztronómia (28) gluténmentes (2) gréta (1) gyereknémet (1) gyerekszáj (1) gyergyó (4) gyermekkönyv (2) gyermeknevelés (2) gyógymód (1) halétel (1) hasfájás (1) hazaérkezés (1) hinta (1) hízás (3) homeopátia (5) horvátország (3) hozzátáplálás (5) hunor (3) húsvét (4) ikerterhesség (3) ikrek (43) ikrek. (1) irodalom (6) ital (2) járás (4) javítás (1) kakaó (1) karácsony (5) kávé (1) kedvencek (1) keksz (1) kenguru (1) képek (6) keresztelő (4) kinga (2) kirándulás (3) könyv (4) kötődés (2) kúszás (1) lábak (1) likőr (1) lisztérzékenység (3) lisztérzékeny recept (1) magor (3) manóklub (1) mászás (2) menü (1) mikulás (2) mondóka (1) mondókák (1) mozgás (2) mozgásfejlődés (14) népzene (2) nyaralás (3) nyelvtanulás (1) oltás (4) ortopédia (1) orvos (1) óvoda (1) pályázat (1) politika (1) pszichológia (2) quo vadis (1) rajz (2) réka (4) réka beszél (1) rönkház (1) saláta (2) séta (3) stoller katalin (1) súlyfejlődés (4) sütőtök (2) székelyföld (1) szeremley (1) szilveszter (3) szobatisztaság (4) szoptatás (3) születés (3) születésnap (6) tábor (2) teca (1) temesvár (1) tenger gyümölcsei (1) terhesség (1) testvérek (4) torta (1) ülés (1) ultrahang (2) ünnep (19) úszás (1) utazás (7) vendég (1) vers (1) videó (8) zene (2) Címkefelhő

Említésreméltó ételeink

2009.10.20. 00:26 - Kávé és Csokoládé

Címkék: gasztronómia desszert

Időnként muszáj írnom arról, hogy miket eszünk vagy mivel kísérletezem a konyhában.

A napokban ettem Zsolt készítette durbincs halat. Ez a sütőben volt megsütve padlizsánon és krumplin zöldfűszerrel és fokhagymás vajjal. Nagyon finom lett. Ekkor kaptunk harcsát is, amit végül Viki készített el. Volt a dobozban más hal is, ami nekem nagyon ízlett, de nem derült ki mi volt az. A Viki póréhagymán serpenyőben megsütötte, majd rakott rá sót, borst, citromot, tejfölt és friss korianderleveleket.

Nézzük sorjában miket is készítettem az elmúlt két hónapban. Még mindig a Panna cotta. Nagy sikere lett nálunk ennek a remek olasz desszertnek. Majd egyik vasárnap Zabaionét csináltam naranccsal. Egy horvát száraz borral készült, pici márkás konyakkal 1 narancs levével és tojással persze. A receptet nem írnám le, megtalálhatjátok a Dolce Vitán. Itt

Ezután kipróbáltam az angol morzsasüteményt  a crumble-t. Kétszer készítettem. Szilárdnak nagyon ízlett. Mindkétszer szilvával csináltam és különböző morzsákkal. Keksszel, kukoricapehellyel, liszttel. Ennek van egy babaverziója is, amit Apor nagyon szeret. Mégpedig megfőzöm a gázon a gyümölcsöket, majd tűzálló tálba öntöm. Rászórok morzsákat és betolom a sütőbe. Az övébe cukrot sem kellett tenni, nagyon finom lett.

Ami a Panna cottán kívül a legnagyobb sikert aratta a családban a Dél- tiroli túrógombóc. A receptet Mammánál találtam. Itt. Habkönnyűek lettek a gombócok. Nem használtam sem darát, sem lisztet, csak zsemlemorzsát. Emiatt még másnap is puha maradt. A morzsába pirítottam mandulát. A gombócot mákkal, tejföllel és szilvalekvárral tálaltam.

A csokoládéfelfújt műfaját még gyakorolnom kell. Kétszer készítettem. Első alkalommal teljesen rossz lett az állaga, de finom volt. Későn vettem ki a sütőből, emiatt megszilárdult belül is és összeesett. Másodszor már majdnem közel álltam hozzá, de nem sikerült akkor sem. Anthony Bourdain is írja, hogy a szakácsnövendékeknek a réme a felfújtak készítése. Elhiszem.

Tiramisù. Az ötlet szintén a Dolce Vitáról származik, azonban eltértem a receptől. A mascarponés krémhez nem vertem fel a tojásfehérjét. Egyetlen hibája volt, hogy több kávé kellett volna. Legközelebb erre odafigyelek és kipróbálom úgy, hogy a tojásfehérjét is hozzáadom.

Panna cotta csokoládékrémmel, eperszósszal és áfonyával

 

Zabaglione all"arancia

 

Mákos Dél- tiroli túrógombóc mandulás morzsában, szilvával

Csokoládéfelfújt angol narancslekvárral

 

Tiramisù

A bejegyzés trackback címe:

https://apor.blog.hu/api/trackback/id/tr151462206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gzsofi 2009.10.20. 20:31:46

Ezek meg annyira jól néznek ki, h kénytelen leszek kipróbálni. Majd jelentkezem a receptért.:)

Kávé és Csokoládé · http://www.kavecsokolade.blogspot.com/ 2009.10.22. 23:05:48

Zsófi! Köszönöm. A recepteket szívesen elküldöm.
süti beállítások módosítása