Először is ki is volt Dr. Kimmel. A temesvári szeszgyár magyar tulajdonosa. Tőle ered a recept, ami nem annyira egyszerű. Én első próbálkozásra elrontottam, mert túl sűrűre főztem a cukorszirupot. Második alkalommal már jó lett, de úgy érzem, hogy lehetne még tökélesíteni.
Hozzávalók 1 liter kakaólikörhöz:
- 475 gramm cukor + 125 ml víz
- 250 ml sűrű kakaó
- 5 tojás
- 250 ml tiszta szesz (96 %)
Először a cukorból és a vízből sűrű cukorszirupot főzünk. Akkor jó amikor sikerül a csepp-próba. (Hideg vízbe belecsöppentjük és egyben marad). Közben főzünk egy sűrű kakaót. Lehetőleg holland kakaót elkeverünk cukorral és egy pici vízzel, majd tejet öntünk hozzá és felforraljuk. A cukorszirupot állandó kevergetés mellett hűtjük, a legegyszerűbb gépi keverővel. Amikor langyos egyenként kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután óvatosan beleöntjük a kakaót, majd a szeszt. Állandóan keverjük közben. A szeszben ízlés szerint feloldhatunk aromát. Én csokoládés meggyaromát oldottam fel benne. A legvégén leszűrjük az italt. Akkor tökéletes, ha krémes az állaga. Szerintem kiváló ajándék Karácsonyra szép üvegben és felirattal.