Szenteste
Minden ételt a Viki készített, egyedül a borleves Szilárd műve.
- Különleges borleves gyümölcsös kaláccsal
Hidegbüfé:
- Libamájpástétom
- Kéksajtos körtesaláta gránátalmával
- Két lazac terrine (Terrine aux deux saumons)
Erről muszáj írnom egy keveset. Ez volt az idei kedvencem. Friss gőzben párolt lazacot, füstölt lazacot és kecskesajtot kellett összeturmixolni. A massza kettéválasztása után az egyikbe friss kapor, a másikba pedig lazacikra került.
- Szárnyas terrine hízott libamájjal és aszalt szilvával
- Gravlax
Ez egy svéd specialitás. Tulajdonképpen pácolt lazac. A halat 48 órára sós, cukros, kapros, vodkás pácba tesszük, amihez még hozzájön a reszelt citrom héja és a Darjeeling teafű.
Desszert: Mutatós mákos guba
Mautner Zsófi blogján volt olvasható, a Chili és Vanílián.
A vacsorát Tóth Sándor csodálatos borai kísérték, nevezetesen Áldozói Zöldveltelini, Áldozói Opeonbor, valamint az elmaradhatatlan zászlósbor, a fahordós érlelésű Áldozói Kereklevelű. Valamennyi a 2003-as évjáratból való.
Valószínű még csapra került néhány bor, de sajnos nem figyeltem ugyanis nem ihattam belőlük.
Tudom érdemes lenne az összes receptet közzétenni, azonban én most ezt nem fogom. Ha valakit érdekel, akkor írjon nekem és szívesen elküldöm privát levélben.