Apor, Réka és Emese

Szeretném megőrizni a gyermekeim életének fontos pillanatait, ezzel örömet szerezni nekik, mikor nagyok lesznek. A blogot írom a családomnak és a barátaimnak is, akikkel ritkábban találkozom, így mindig tudják mi is történik velünk.

Apor, Réka és Emese

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers

Friss topikok

  • Opel P1: qwe (2013.02.10. 12:18) A 15 hónapos oltás, és ami utána következett
  • Kávé és Csokoládé: Trixi! Köszönöm szépen! Hát igen. Szerintem nagyon jó 3 gyerekes anyukának lenni. :) (2010.05.29. 11:08) Réka és Emese 1 éves
  • dorkaakos: Gyönyörűek, gratulálok, h ilyen ügyes Viki! (2010.04.06. 14:10) Húsvét
  • Kávé és Csokoládé: Köszönöm szépen! :) (2010.03.26. 17:23) Torta della Nonna
  • Kávé és Csokoládé: Köszönöm szépen! Azt hittem én vagyok az első, akitől a díjat kapod. :) (2010.02.21. 17:18) Díjat kaptam!

Ezt olvasom

Címkék

ági (1) ajándék (1) ajnácska (1) alsópáhok (5) altatás (1) alvás (7) apor (54) aporbeszéd (16) apu (1) arad (2) bababeszéd (1) babaétel (2) babanémet (1) babaúszás (10) baleset (2) baracs (2) barátok (2) bcg (1) bendegúz (3) beszéd (6) beszédfejlődés (2) betegség (9) bölcsőhalál (1) bor (2) borkóstoló (1) cipő (2) csokoládé (2) dalok (1) desszert (15) díj (2) dunaújváros (1) egészség (3) egészséges (1) egészséges finom (3) emese (3) emi (3) érdekesség (1) értelem (2) esküvő (1) ételallergia (3) ételek (1) ételfotó (1) etetés (9) evés (1) fejlődés (21) fejlődés. (1) ferenczi attila (1) főétel (1) fogápolás (1) fogzás (7) fürdés (2) gasztronómia (28) gluténmentes (2) gréta (1) gyereknémet (1) gyerekszáj (1) gyergyó (4) gyermekkönyv (2) gyermeknevelés (2) gyógymód (1) halétel (1) hasfájás (1) hazaérkezés (1) hinta (1) hízás (3) homeopátia (5) horvátország (3) hozzátáplálás (5) hunor (3) húsvét (4) ikerterhesség (3) ikrek (43) ikrek. (1) irodalom (6) ital (2) járás (4) javítás (1) kakaó (1) karácsony (5) kávé (1) kedvencek (1) keksz (1) kenguru (1) képek (6) keresztelő (4) kinga (2) kirándulás (3) könyv (4) kötődés (2) kúszás (1) lábak (1) likőr (1) lisztérzékenység (3) lisztérzékeny recept (1) magor (3) manóklub (1) mászás (2) menü (1) mikulás (2) mondóka (1) mondókák (1) mozgás (2) mozgásfejlődés (14) népzene (2) nyaralás (3) nyelvtanulás (1) oltás (4) ortopédia (1) orvos (1) óvoda (1) pályázat (1) politika (1) pszichológia (2) quo vadis (1) rajz (2) réka (4) réka beszél (1) rönkház (1) saláta (2) séta (3) stoller katalin (1) súlyfejlődés (4) sütőtök (2) székelyföld (1) szeremley (1) szilveszter (3) szobatisztaság (4) szoptatás (3) születés (3) születésnap (6) tábor (2) teca (1) temesvár (1) tenger gyümölcsei (1) terhesség (1) testvérek (4) torta (1) ülés (1) ultrahang (2) ünnep (19) úszás (1) utazás (7) vendég (1) vers (1) videó (8) zene (2) Címkefelhő

Húsvét Aradon

2010.04.07. 17:18 - Kávé és Csokoládé

Címkék: húsvét ünnep arad

Az idén is, mint rendhagyóan Aradon töltöttük a Húsvétot családi körben. Velünk volt Ferenczi Attila és Márti a gyerekekkel. Elmondhatom, hogy ők családtagok, mivel Aport és Magort is ők keresztelték.

Azt hiszem, túlzás nélkül, hogy életem legszebb Húsvétja volt. Apor is különösen jól érezte magát. Egész nap az udvaron játszott, csak enni és aludni ment be a házba. Vasárnap reggel a gyerekek piros tojásokat kerestek az udvarban. Mindenki lelkesen gyűjtötte a kosárba Apor kivételével. Ő egyet felszedett örömmel, majd felült a motorra és kívülről szemlélte az eseményeket. Rengeteg ajándékot kaptunk. Mindenkinek nagyon köszönöm. A teljesség igénye nélkül néhány: kismotor, mesekirakó, ruhák, szép kockás ing, pelenka, labdák, plüss figurák, édességek, faldísz, mesekönyv. Nekem is hozott ajándékot a nyuszi. Vikitől egy telefont, Zsolttól pedig egy szép könyvet az egészséges és nem hízlaló ételekről.

A társaság nagy része az ünnepi istentiszteleten is részt vett az aradi református templomban. (Egy érdekesség. 1901. július 22.- én itt esküdött Horthy Miklós Purgly Magdával.)

Az ünnepi ebéden sajnos nem vettem részt, mert rosszul lettem. Csak estére jöttem helyre. Réka és Zsolt az Ínyesmester szakácskönyvének húsvéti menüsorát készítette el apró módosításokkal. 

Húsleves májgombóccal, erdélyi töltött káposzta, hideg sonka, sonkalében főtt kemény tojás, sült bárány. Töltött articsóka nem volt, de szerepelt az articsóka az előételes tányéron. Ehelyett volt még medvehagymás bárányleves, üde, könnyű tejszínes borleves, sültek. Nem volt Sévigné torta, Dobos tortát ettünk. Szombaton volt kagylós, tintahalas halleves, rántott halvariációk. Réka készített a bárány belsőségeiből egy nagyon finom "disznósajtot", Viki pedig nyúlpástétomot. Ha valamit kihagytam, akkor kérem a volt jelenlévőket, hogy kommentálják a dolgot. Sajnos előfordul, mert az ünnepi ebéden, mint említettem nem voltam jelen.

Szombat este Imre tüzet rakott és ahányan voltunk körülültük. Volt hússütés és borkóstolás. Másnap megismételtük a dolgot. Zsolt több remek bort nyitott, de letakarta a palackot, hogy kitalálhassuk, hogy mit iszunk. Bevallom elég nehéz feladat. Néhányat megemlítenék. Ezt is ki lehetne egészíteni a kommenteknél. Dula Bence: Egri Menoir (Medoc noir) 2006, Pfneiszl Shiraz 2006. Sajnos most többet nem tudok felsorolni. Nem ittam csak egy egy kortyot belőlük. Réka találta ki a legügyesebben, megdöbbentő pontosággal beszélt a borokról. Sajnos nekem nem sikerült megközelíteni a valóságot.

Apor hétfő reggel locsolni ment Vikivel és Károllyal. Ráadtam az ünneplő ruháját. Mondtuk neki megyünk locsolni. Erre Apor körbeszaladt a kertben és elővett egy nagy vízipisztolyt. Azt hitte azzal kell locsolni. Tanítgattuk neki a Zöld erdőben jártam kezdetű verset, szépen utánunk is mondta szavanként. Végül kapott kölnit és megmutattuk neki hogyan kell és hogy csak a lányokat kell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos a locsolás nem volt eredményes, mert mindenhol sírva fakadt. Nem akart bemenni a házba. Mindenkit az udvaron locsolt meg. Kapott csokoládékat, azokat is elhárította magától.

Közben Réka minimum 30 locsolót fogadott. Bámulatos volt, hogyan fogadja őket egyedül. Este Zsolt is megérkezett Hunorral. Hoztak egy szatyor tojást, csokoládét és italokat.

Este ismét körülültük a tüzet. Aport ott etettük az etetőszékében a tűz mellett. Szórakoztató volt, hogy két falat között elaludt. Bevittem a házba, átöltöztettem, közben nem ébredt fel, aludt.

Hamarosan szeretnék egy képsort vetíteni az ünnepről, de még ki kell válogatnom a képeket.

 

Zselyke a lányokkal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apor.blog.hu/api/trackback/id/tr211902112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása